طراحی پرتال شرکتی
حتی اگر به مدت کوتاه در فضای مجازی و اینترنت حضور داشته باشید حتما نام پرتال (پورتال) را شنیده اید. پرتال پنجرهای رو به ارتباطات نوین است و شما میتوانید با توجه به نیاز خود از پرتال و ویژگیهای آن استفاده کنید.
پرتال شرکتی به منظور استفاده کارمندان جهت بهبود روند دسترسی افراد به اطلاعات، به اشتراک گذاشتن اطلاعات مختلف و کار بر روی اطلاعات طراحی میگردد. با استفاده از طراحی پرتال شرکتی میتوان فرآیندها و کنترل روند اجرای آنها را در شرکت، مدیریت اطلاعات شرکت و برنامههای کاربردی در سطح شرکت را یکپارچه کرد.
پرتال شرکتی امکان دسترسی کارمندان به انواع دیگر پرتالها و وب سایتهای شخصی را فراهم میآورد. به صورت خلاصه میتوان گفت که یک پرتال شرکتی، برنامهای است که شرکتها را قادر میسازد تا به کاربران اجازه دهند تا به اطلاعات درون سازمانی دسترسی داشته باشند، آنها را شخصی کنند و در انتها بر حسب اطلاعات موجود تصمیم درستی بگیرند.
یکی از مزایای پرتالها استفاده و طراحی پرتال در شرکتهاست. شرکتها برای رهایی از روشهای دست و پا گیر سنتی به طراحی پرتال روی آوردهاند . وقتی به طراحی پرتال شرکتی میپردازیم، از تمام ویژگیهای خاص یک پرتال، بهره مند خواهیم شد و علاوه بر این ساماندهی و مکانیزه کردن شرکت با طراحی پرتال به راحتی امکان پذیر است.
زمانی که تصمیم به طراحی پرتال شرکتی بگیرید، کارمندان شرکت شما به راحتی میتوانند به شخصی سازی اطلاعات خود بپردازند و با تعیین کاربریها میتوانید سلسله مراتب اداری را در شرکت خود رعایت کنید.

مزایای طراحی پرتال شرکتی
یکی از مزایای ایجاد پرتال شرکتی قابلیت ایجاد اسناد متمرکز و بانک دانش است. در طراحی پورتال شرکتی مدیریت دانش و اشتراک گذاری اطلاعات حرف اول را میزند. از طریق طراحی پرتال شرکتی و اشتراک گذاری اطلاعات نقش مهمی در یکپارچگی دادهها دارد.
ظاهر و گرافیک هر برنامهای برای کاربر اهمیت دارد. در هر پرتال حتی خدمات مناسبی ارائه شود اگر گرافیک دلنشینی نداشته باشید در نبرد فضای مجازی شکست خواهید خورد. آگاهی از علایق کاربران موردی است که تنها از طریق تجربه بدست خواهد آمد. در طراحی پرتال شرکتی باید توجه داشت که یک کارمند ظاهر و ساختاری را مناسب با شرایط کاری خود میپسندد.
سهولت در مدیریت اطلاعات و کارمندان از مزایای طراحی پرتال شرکتی است. مدیر یک شرکت با راه اندازی و طراحی پرتال شرکت خود به روشهای مکانیزه، ساز و کار اداری را مدیریت میکند و به راحتی پاسخگوی نیاز افراد مختلف در شرکت خود خواهد بود. حتی از طریق پیش بینی قابلیت چت آنلاین و یا ایجاد صفحات فروم در طراحی پرتال شرکتی، مسیر ارتباط میان مدیریت و کاربران آسانتر خواهد شد
هر شرکت شرکای تجاری مختلفی دارد که گاه از خدمات یکدیگر استفاده میکنند و یا اینکه کارمندان شما از برنامههای مختلف استفاده میکنند. هماهنگ سازی این شرایط با طراحی پرتال شرکت شما امکان پذیر است. استفاده از web service باعث ارتباط پرتال شرکت با منابع خارجی خواهد شد که این مهم خود از بزرگترین مزایای طراحی پرتال شرکتی است.
از آنجا که پرتال شرکتی بر مبنای استانداردهای معتبر و به روز دنیای وب طراحی میشود به آسانی برای هر کاربری با هر سیستم عاملی تنها از طریق مرورگر حتی از طریق موبایل قابل دسترسی است. این عدم وابستگی به Platform خاص، از ویژگیهای پرتال شرکتی است.
در طراحی پرتال شرکتی قابلیت لاگین کردن یا ورود کاربر امری بدیهی است. این امر موجب مدیریت دسترسی و اعمال محدودیتها برای هر کاربر است. بنابراین میتوانید محدوده دسترسی کاربران را مدیریت کنید. سطح دسترسیهایی که در نظر گرفته میشود باعث افزایش امنیت در لایههای شرکت شما میشود.
گزینه دیگری که باید در نظر گرفت ساختار آسان آن برای کاربران است. به گونهای که با چند کلیک کاربر به اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا کند.
در طراحی پرتال شرکتی علاوه بر استفاده از بستر شبکه، دسترسی به اینترنت را نیز فراهم کرد. از این جهت قابلیتهایی چون استفاده از ایمیل و یا خدماتی که بر روی اینترنت قابل ارائه میباشند، را میتوان در اختیار کاربران پرتال شرکت قرار داد. به عنوان مثال یک رویداد را به شرکای تجاری خود و یا مشتریان از طریق ایمیل اطلاع رسانی کنید و یا کارمندان پیامهای شخصی خود را بر روی پرتال شرکت دریافت کنند.
یکی از امکاناتی که پرتال در اختیار شما قرار میدهد قابلیت مدیریت گردش کار است. هر فرآیندی دارای یک روند اجرایی است. شما بوسیله پرتال شرکتی میتوانید علاوه بر روند کار، نحوه انجام کار و زمان بندی آن را کنترل کنید. این امر به افزایش کیفیت کارهای شرکت شما کمک خواهد کرد.
البته باید در نظر داشت در ارائه مکانیزم گردش کار در پرتال شرکت، توصیف گرافیکی فرآیند، بسیار مهم است. توصیف گرافیکی فرآیند برای ایجاد کننده فرآیند و کسانی که در انجام فرآیند سهیم هستند، این حسن را دارد که بتوانند درک بهتری از آن داشته باشند و حتی پروسه را اصلاح کنند تا در زمان بندیها صرفه جویی شود. وجود قابلیت گردش کار در پرتال میتواند محک خوبی برای شناخت ارتباطات لازم مابین بخشهای مختلف شرکت باشد.
