نکات طراحی سایت:
۱- بررسی اولیه:
قبل از شروع یک پروژه طراحی سایت استارت، باید موضوع سایت و هدف خود از طراحی سایت و گروه مخاطبان هدف را تعیین کنید. هر سایتی با توجه به گروه کاربران هدف و نوع محتوا باید نکات طراحی سایت مخصوص به خود را رعایت کند.
سایت شخصی با سایت سازمانی و شرکتی از نظر ساختار بسیار متفاوت است و شما در جایگاه یک طراح، باید تمامی این موارد را بررسی کنید. چون اگر بدون تحقیق، بررسی و برنامه ریزی کافی قالب را طراحی کنید و بعد از طراحی سایت، آن قالب پاسخگوی نیاز های سایت مقصد نباشد، شما در عمل شکست خوردهاید و باید کار را از صفر شروع کنید و این یعنی اتلاف هزینه و زمان.
۲- رنگ بندی:
گام بعدی در توجه به رنگ بندی قالب است. سایت های خبری و رسمی معمولا از رنگهای سنگین و تیره استفاده میکنند، چون در محتوای این سایتها در مقایسه با انواع دیگر سایت، متن بیشتری وجود دارد و کاربر هنگام مطالعه خسته نمیشود.
اما سایتهای فروشگاهی و خدماتی از رنگ های تند و با کنتراست بالا استفاده میکنند، چون هدف این سایتها جذب مشتری و افزایش فروش است. پس باید در انتخاب نوع رنگ قالب، دقت کافی داشته باشید.
برای قالب سایت از ترکیب ۲ تا ۳ رنگ مختلف استفاده کنید. استفاده از رنگ های بیشتر، باعث شلوغ شدن قالب خواهد شد.
۳- لوگو:
تمام سایت های شخصی و تجاری باید از لوگو برای معرفی نام و برند خود استفاده کنند. لوگو در ذهن کاربر ثبت میشود، در نتیجه مشتریان با مشاهده این لوگو، سایت شما را به خاطر می آورند.
بنابراین حتما از یک لوگو زیبا در قسمت بالای سایت استفاده کنید.
۴ – رنگ متن:
رنگ متن بهتر است که مشکی با پس زمینه سفید باشد. در این صورت کاربر هنگام مطالعه متن دچار خستگی چشم نمیشود. استفاده از رنگ های تند برای متن سایت باعث میشود کاربران سایت شما را ترک کنند.
۵- امنیت کد نویسی:
در هنگام کد نویسی قالب، دقت کافی داشته باشید تا راهی برای نفوذ هکرها نباشد. اکثر سایتهایی که توسط یک شخص کد نویسی میشوند حاوی باگ هستند. پس سعی کنید قبل از طراحی سایت از دوستان متخصص خود کمک بگیرید و از آنها بخواهید کدهای سایت شما را از لحاظ نفوذ پذیری بررسی کنند.
۶ – نظم و برنامه ریزی:
طراحی سایت برای شما یک پروژه است در نتیجه برای هر پروژه باید برنامه ریزی داشته باشید. از اولین مرحله یعنی تحقیق و برنامه ریزی تا تحویل پروژه و بخش های بعدی، باید برای تمام مراحل برنامه ریزی کنید و طبق آن پیش بروید. با این کار هیچ کاری فراموش نمی شود و تا اتمام پروژه، تمام کارها به خوبی انجام می شوند.
۷ – بخش بندی سایت:
برای زیباتر شدن قالب سایت، صفحات آن را به بخش های مختلف تقسیم کنید و در هر بخش نوع خاصی از مطالب را قرار دهید.
به عنوان مثال میتوانید از ستون های کناری برای قرار دادن تبلیغات، لینک دوستان، فرم ثبت نام و … استفاده کنید. در قسمت بالای سایت لوگو و منو های سایت را قرار دهید. این کار باعث افزایش رضایت کاربران از سایت شما میشود.
۸ – سادگی:
قالب طراحی شده باید ساده ولی کامل باشد. قالب ساده طراحی شده، چشم نواز و قابل فهم است و در عین حال میتواند به بهترین وجه ممکن موضوع را به کاربر منتقل کند.
۹ – تکنولوژی:
تا جایی که میتوانید برای طراحی سایت، از جدیدترین تکنولوژی های برنامه نویسی تحت وب مانند: Html 5 ,Jquery ,bootstrap و این دست فریم ورک ها استفاده کنید که قابلیت های فراوانی در اختیار شما قرار داده و امنیت بیشتری دارند.
۱۰ – خاص بودن:
قالب های فراوانی به صورت رایگان وجود دارد که شما میتوانید از آنها برای طراحی سایت خود استفاده کنید اما به دلیل استفاده فراگیر از این قالب ها، ممکن است سایت شما از دید کاربران تکراری باشد. همچنین این قالب های رایگان و قفل شکسته که در اینترنت به وفور یافت میشوند پر از مشکلات ظاهری و فنی هستند.
۱۱ – تست:
قبل از اینکه از قالب طراحی شده روی سایت استفاده کنید،ابتدا به صورت آفلاین یا روی یک زیردامنه آن را فعال کنید و از دوستان خود بخواهید با سایت کار کنند تا قالب عیب یابی شود تا بتوانید آنها را قبل از قرار دادن بر روی سایت اصلی، رفع کنید. با این کار، کاربران دیگر مشکلی با آن نخواهند داشت.
