وبلاگ
وبلاگ (بلاگ) صفحه ای در اینترنت است که توسط سیستم های وبلاگدهی به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرد و می توانید مطالب خود را در آن قرار دهید. مطالب شما می تواند حاوی متن،صوت و تصویر باشد. محتوایی که توسط شما به عنوان صاحب وبلاگ در بلاگ قرار میگیرد، به ترتیب زمان انتشار آن، نمایش داده میشود، بدین ترتیب که جدیدترین مطلب در ابتدا ارائه میگردد.
محتوای وبلاگ میتواند خاطرات شخصی، رزومه کاری،اطلاعات آموزشی، معرفی محصولات و بازاریابی، اخبار و رویدادها را در برگیرد. تمامی مطالب در یک صفحه قرار میگیرند که قابلیت آرشیو نیز دارند. این موضوع موجب سادگی وبلاگ نسبت به وب سایت میگردد.
تاریخچه وبلاگ نویسی فارسی
وبلاگ نویسی فارسی در ایران از سال ۱۳۸۱ با پرشین بلاگ آغاز گردید. سپس بلاگ اسکای و میهن بلاگ فعالیت خود را آغاز نمودند. تا اینکه در آذر ۱۳۸۳ بلاگفا راه اندازی گردید و پس از آن چندین سرویس وبلاگدهی دیگر پا به عرصه ی ظهور نهادند.
هر کدام از سرویس های وبلاگدهی فوق دارای مزایا و معایبی هستند که شما می توانید با توجه به سلایق خود از بین آن ها انتخاب نمایید. اما بنده بلاگفا و میهن بلاگ را با توجه به تعداد کاربران، توصیه می نمایم. بنابراین در این آموزش ساخت وبلاگ در این دو سیستم وبلاگدهی را بررسی خواهیم کرد. در ابتدا به آموزش ساخت وبلاگ در بلاگفا می پردازیم و در نهایت آموزش ساخت وبلاگ در میهن بلاگ را ارائه می نماییم.

آموزش ساخت وبلاگ در بلاگفا
بلاگفا یکی از ارئه دهندگان خدمات وبلاگدهی به فارسی است. این وب گاه از ۱۶ آذر ۱۳۸۳ شروع به فعالیت کرده است. سرورهای این وب گاه در کانادا میزبانی می شود. زبان این سیستم وبلاگدهی asp.net می باشد و از پایگاه داده مایکروسافت اس کیو ال سرور استفاده می کند.
نام کاربری
در فرم ثبت نام می بایست یک نام کاربری (username) برای خود در نظر بگیرید و توجه داشته باشید که آدرس اینترنتی وبلاگ شما بصورت http://username.blogfa.com خواهد بود. بنابراین اگر آدرس خاصی مد نظر شماست بطور مثال http://yourname.blogfa.com تنها کافیست نام خود (yourname) را به عنوان نام کاربری وارد کنید. در انتخاب نام کاربری خود دقت کنید تا در آینده نیاز به تغییر آدرس وبلاگ و ساخت وبلاگ جدید نشوید.
کلمه عبور
در این قسمت باید کلمه عبوری را نیز برای ورود به بخش مدیریت و ارسال مطالب در وبلاگ مشخص کنید. در انتخاب کلمه عبور بهتر است عبارات یا کلماتی را در نظر بگیرید که به خاطر سپردن آن برای شما آسان باشد و در عین حال قابل حدس توسط دیگران نباشد. از در نظر گرفتن کلمه عبورهایی مانند ۱۲۳۴ ،نام کاربری خود و یا دیگر موارد قابل حدس جدا خودداری کنید.
تکرار کلمه عبور
کلمه عبوری که در قسمت قبل وارد نمودید، عینا در این بخش وارد نمایید.
عنوان وبلاگ
عنوان وبلاگ کاملا به سلیقه نویسنده وبلاگ بستگی دارد. پیشنهاد می کنیم عناوین تکراری و بسیار معمول و یا عنوان وبلاگ های مشهور دیگر را برای وبلاگ خود انتخاب نکنید. یک عنوان اختصاصی، به خوانندگان وبلاگ شما کمک خواهد کرد تا آن را راحت تر به خاطر بسپارند.
آنچه مدیران بلاگفا از شما می خواهند در نظر گرفتن فرهنگ ، قوانین و هنجارهای رایج در ایران و عدم استفاده از کلمات مستهجن است.
نام نویسنده
شما می توانید هر نامی را به عنوان نام نویسنده وارد کنید. این نام می تواند، نام واقعی شما و یا نام مستعار شما باشد.
شرح وبلاگ
در این قسمت توضیحی مختصر و مفید درمورد وبلاگ خود بنویسید. نوشتن یک توضیح کوتاه می تواند به خوانندگان کمک کند تا با سرعت بیشتری با نوع مطالب وبلاگ یا نظرات نویسنده آن آشنا شوند. بنابراین انتخاب شرحی مناسب به شما کمک می کند،مخاطبان هدف خود را بهتر جذب کنید.
ایمیل خصوصی
ایمیلی که در این بخش وارد می کنید در نزد سایت بلاگفا محفوظ است و در جایی نمایش داده نمی شود. این ایمیل تنها برای ارسال نام کاربری و کلمه عبور و یا دیگر پیام های سایت مورد استفاده قرار می گیرد و در وبلاگ شما نمایش داده نخواهد شد. ورود ایمیل خصوصی الزامی است و پس از ثبت نام ، نام کاربری و کلمه عبور ورود به بخش مدیریتی به این ایمیل ارسال خواهد شد.
باکس قوانین
در این باکس با قوانین ساخت وبلاگ در بلاگفا آشنا می شوید و پس از مطالعه، در صورت پذیرش شرایط، می توانید اعداد یا حروف نمایش داده شده را در کادر مربوطه وارد نمایید.
در پایان
پس از پر کردن فرم ثبت نام و انتخاب گزینه “قبول قوانین سایت و ایجاد وبلاگ” در صورتی که نام کاربری شما قبلا ثبت نشده باشد و یا اشکالی در انتخاب نام کاربری و عنوان وبلاگ نباشد، وبلاگ با نام کاربری شما ایجاد خواهد شد و متن خوش آمد گویی را مشاهده خواهید کرد.
