برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی با ووکامرس ابتدا باید سیستم وردپرس داشته باشید؛ بنابراین از ابتدای فرآیند طراحی سایت با وردپرس شروع میکنیم و تا انتها مراحل را شرح میدهیم.
- انتخاب و خرید دامنه
برای اینکه دیگران فروشگاه شما را پیدا کنند، لازم است آدرس آن را در مرورگر خود وارد کنند. این آدرس همان دامنه فروشگاهتان است که قبل از هرچیزی باید آن را انتخاب کنید. دامنه انتخابی باید منحصر به خودتان باشد و حتماً میدانید که، باید با پرداخت هزینه آن را خریداری کنید.
- خرید هاست
هاست فضایی است که میخواهید اطلاعات و دادههای فروشگاه یا هر سایتی که دارید را روی آن وارد کنید تا از طریق شبکه جهانی اینترنت در اختیار دیگران قرار بگیرد. به عبارت دیگر، هاست حافظه فروشگاه شماست که برای قرار دادن محتوا روی سایت به آن احتیاج دارید. فقط یادتان نرود که هرچه اطلاعاتی که وارد سایتتان میکنید بیشتر باشد، به فضای بیشتری نیاز خواهید داشت.
- نصب وردپرس
دانلود وردپرس کار سختی نیست و از سایتهای مختلفی میتوانید آن را بهصورت رایگان دریافت کنید. اما اگر اولین بارتان باشد که میخواهید سایت بسازید، شاید نصب وردپرس کمی برایتان سردرگمکننده شود.
- نصب افزونه فروشگاهساز ووکامرس
نصب افزونه ووکامرس، مرحلهای است که یک سایت وردپرسی را تبدیل به یک فروشگاه اینترنتی میکند. دانلود ووکامرس نسخه معمولی رایگان است؛ اما اگر بخواهید نسخههای پیشرفته و بهینه شده را تهیه کنید، مبلغی کمی باید پرداخت کنید. البته، همانطور که گفتیم، خودِ ووکامرس شاید به افزونههای دیگری برای تکمیل شدن نیاز داشته باشد که آنها هم، نیازمند پرداخت هزینه هستند.
- انتخاب قالب فروشگاهی مناسب
شاید قالبی که ابتدا روی وردپرس نصب کردهاید برای فروشگاهتان مناسب نباشد. در این مرحله میتوانید با کمک پیشنهاداتی که خود سیستم به شما میدهد قالب فروشگاهی مناسبی نصب کنید. یا اینکه بخواهید برایتان یک قالب سفارشی طراحی کنند.
- تنظیم مشخصات فروشگاه
در این مرحله باید مشخصات کامل جغرافیایی فروشگاهتان را وارد کنید، نوع محصولی که میخواهید بفروشید را مشخص کنید و واحد پولی مورد استفادهتان را نیز وارد کنید.
- پرداخت وجه
همانطور که میدانید، درگاه پرداخت بانکی، عضو جدانشدنی هر فروشگاه اینترنتی است. پس حواستان به این بخش هم باشد؛ اگر نیاز به درگاه پرداخت ارزی دارید از قبل فکر آن را بکنید و اگر درگاههای بانکی داخلی کارتان را راه میاندازد، مدارک لازم را تهیه کنید و پیگیر شوید.
- ارسال سفارش
دراین مرحله از ساخت فروشگاه اینترنتی باید مشخص کنید که میخواهید محصول را به چه نقاطی ارسال کنید؛ اگر امکان ارسال به کشورهای دیگر وجود دارد، کدام کشورها را پوشش میدهد؟ هزینه ارسال چقدر است؟ آیا کد تخفیفی برای ارسال رایگان دارید؟ روشهای مختلف ارسال که کاربر میتواند انتخاب کند کدامند؟
- فعالسازی و افزودن محصول
خب حالا یک سایت فروشگاهی دارید که میتوانید هر نوع محصول و محتوایی که دارید را به آن اضافه کنید.
- نصب افزونه
بعد از نصب ووکامرس فروشگاه شما بسیاری از امکانات و قابلیتها را ندارد. برای اینکه فروشگاه دلخواه خود با امکانات متنوعی داشته باشید از افزونههایی که با این هدف طراحی شده استفاده کنید. البته بهینه ماندن سایت را هم در نظر بگیرید و از نصب بیش از حد افزونه خودداری کنید.
