واکنش گرا بودن طراحی سایت:
واکنش گرا بودن طراحی سایت یعنی قابلیت انعطاف پذیری طراحی سایت و همچنین در برنامه نویسی سایت که هنگام بارگذاری صفحات با طول و عرض مختلف سایت با سرعت مناسب و بدون حذف موارد و اطلاعات ضروری صورت بگیرد، البته این به این معنا نیست که سایت های غیر واکنش گرا در تبلتها و گوشی های هوشمند بارگذاری نمی شوند و دیده نمی شوند. بلکه به شکل هوشمندانه کنترل نمی شوند، یک طراحی سایت واکنش گرا چند مرحله طراحی بیشتر از سایت های معمولی دارد و باید قالبهای مختلفی را طراحی و شکل داد تا مطالب با دسته بندی موضوعی به شکلی مناسب در آنها قرار گیرند.
وب سایتهایی که دارای قابلیت واکنش گرا بودن در طراحی سایت نمی باشند معمولا در نمایش اطلاعات و مخصوصا تصاویر در ابعاد مختلف دچار اشکال می شوند و بخشی از تصاویر نمایش داده نمی شود و یا به نحو مطلوب مطالب در کنار آن قرار نمی گیرد. با وجود اینکه مرورگر ها (Browser) مختلف هم تا حدی می توانند این کاستی ها را جبران نمایند ، اما در نهایت عدم بهره بردن از طراحی سایت واکنش گرا یعنی اینکه حداقل کاربرانی هستند که وب سایت ما را خوب نمی بینند.
صرفه جویی در هزینه طراحی:
قبل از اینکه ویژگی واکنش گرا بودن (Responsive) به صورت گسترده مورد استفاده قرار گیرد، شرکت ها اگر می خواستند نسخه موبایل برای سایت خود طراحی کنند برای هر نوع دیوایس، یک قالب خاص طراحی می کردند. تصور کنید اگر می خواستید مثلا برای ۳ ابزار آی پد، آیفون و کامپیوتر های معمولی قالب طراحی شود هزینه ای می بایست پرداخت می کردید. نکته جالب اینجاست که اگر روزی وسیله جدید به بازار معرفی و به سرعت فراگیر شود، باز دوباره باید هزینه جدید صرف شود تا برای این ابزار جدید، قالب طراحی گردد. روش های تست استاندارد امروزه مورد استفاده قرار می گیرد,پشتیبانی و نگهداری از دیگر کارهایی است که مربوط به داشتن سایت هایی برای دستگاههای خاص می باشد. زیبایی قالب واکنش گرا آنجا خود را نشان می دهد که شما سایتتان برای هر ابزاری که در بازار وجود دارد، خود را هماهنگ کرده و نیازی به طراحی دوباره قالب نیست. به عبارتی یک قالب برای تمام ابزارها…
تاثیر ریسپانسیو بودن سایت در رتبه :
واکنش گرایی وب سایت شما میتواند یک تجربه بهتر برای کاربران ایجاد کند… اما قضیه به همینجا ختم نمیشود. بلکه علاوه بر این، ریسپانسیو بودن سایت باعث کسب رتبههای بهتری در گوگل هم میشود (یا اگر بخواهیم کمی تخصصیتر صحبت کنیم، در سئو شما هم تاثیرگذار خواهد بود.) اما چگونه؟
طبیعتاً گوگل میخواهد، هوای کاربران خود را داشته باشد؛ بنابراین تلاش میکند بهترین نتایج را به آنها نمایش دهد. پس کاملاً طبیعی است که وقتی کاربری با گوشی موبایل خود در گوگل جستجو کرد، اولویت را به سایتهای ریسپانسیو بدهد؛ (در واقع، نتایج جستجو یک کلمه در کامپیوتر و موبایل معمولاً با هم متفاوت است.) این یعنی اگر سایت شما ریسپانسیو نباشد، خیلی سخت در نتایج موبایل میتوانید رتبه کسب کنید. بنابراین باید قید بسیاری از بازدیدکنندگان خود را بزنید. بهخاطر همین میگوییم: اگر برایتان ورودی گرفتن از گوگل (سئو) مهم است، حتماً باید یک سایت ریسپانسیو داشته باشید.
مزایای طراحی واکنش گرا :
- افزایش ترافیک وب سایت
- افزایش سرعت بارگذاری صفحات وب سایت ها و فروشگاه های اینترنتی
- توجه به توصیه گوگل برای داشتن وب سایت واکنش گرا
- پیشی گرفتن از دیگر رقبا
- کاربر پسند بودن
- جلوگیری از ایجاد محتوای تکراری (داشتن ۲ وب سایت یکی برای موبایل و دیگری برای دسکتاپ)
