توضیحات طراحی سایت شخصی
طراحی سایت شخصی تا پنج سال پیش خیلی فراگیر نبود و افراد نهایتاً به ایجاد وبلاگ بسنده میکردند اما امروزه همان افرادی که سابقه بلاگری داشتند سایتهای خوبی را ایجاد کردند که بزرگترین آنها وب سایت نمناک است که با کمی تحقیق متوجه خواهید شد طراح این سایت در ابتدا یک وبلاگنویس ساده بوده اما او در عصر حاضر صاحب یکی از برترین سایتهای ایرانی در رنک گوگل است.
نمونههای موفق زیاد را میتوان نام برد که از سایت شخصی استفاده میکنند و به جایگاه اجتماعی رفیعی دست پیدا کردهاند به طور کلی طراحی سایت شخصی کمک شایانی به شما میکند تا بتوانید برند خود را بسازید و از این طریق اعتبار زیادی کسب کنید.
افرادی که وب سایت شخصی دارند از چه جایگاه اجتماعی برخوردار هستند؟
اغلب افرادی که دارای وب سایت شخصی هستند در جامعه امروزی مورد اعتماد بیشتری قرار میگیرند؛ چرا که مشخص میشود آن فرد برای کار خود ارزش و احترام خاصی قائل است که برای خود سایت شخصی ایجاد کرده است.
شرکتها و سازمانهای خصوصی و دولتی نیز تمایلشان به استخدام فردی که سایت شخصی دارد بیشتر است تا سایر افراد، چرا که سایت شخصی محلی برای نمایش رزومه و سوابق کاری به صورت عملی و اجرایی است و از طرفی بیانگر اعتماد به نفس بالای شخص است.
هدف از طراحی سایت شخصی چیست ؟
طراحی وبسایت شخصی میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد، به طور مثال یک عکاس برای به اشتراک گذاشتن هنر خود عکسهایی که گرفته را با توضیحات در سایت شخصی خود منتشر می کند.
این کار میتواند هم جنبه آموزشی داشته باشد هم نمایش مهارت او در عکاسی یا یک مهاجر برای خود سایت ایجاد میکند و هر روز از مکانهای جدیدی که به آن سفر کرده مطلب میگذارد طبیعتاً این شخص برای شرکتهای گردشگری میتواند بسیار مفید باشد.
بنابراین با طراحی سایت شخصی خود به راحتی میتواند با موقعیتهای شغلی خوبی در سراسر دنیا مواجه شود، یا فردی که طراح سایت است با قرار دادن سایتهایی که طراحی کرده در وبسایت شخصی خود به سادگی رزومه خود را به صورت اجرایی در اختیار صاحبان مشاغل قرار میدهد و آنها با مشاهده این رزومه متوجه سطح دانش و مهارت این شخص میشوند و میتوانند برای طراحی سایت به او مراجعه کنند .
همانطور که گفتیم بیان اهداف طراحی سایت شخصی کار مشکلی است چرا که افراد بنا بر نیاز خود سایت شخصی ایجاد میکنند اما به طور کلی هدف از ایجاد سایت شخصی میتواند اطلاعرسانی باشد یا شخص میتواند با توجه به تخصص خود در سایت شخصیاش به تولید محتوای آموزشی بپردازد تا بعد از مدتی بتواند کلاسهایی در همان زمینه برگزار کند .
به طور مثال آقای سروش رضایی که با ساختن انیمیشن های سوریلند به جایگاه خوبی رسیده است سایت شخصی دارد و تمام آثار خود را در آن سایت منتشر کرد.
او با این کار برندسازی را به خوبی انجام داده است و به شهرت خوبی هم رسیده است بنابراین هدف از طراحی سایت شخصی میتواند بیان سوابق کاری، رزومه آنلاین، بیان روزمرگی یا نشان دادن مهارت های تخصصی و آموزش به سایر افراد نیز باشد.
اما هدف شما هر چه که باشد نیاز دارید که اصول طراحی سایت شخصی را بدانید تا بتوانید یک سایت خوب و جامع از خودتان به بقیه نشان دهید که در ادامه به بیان اصول طراحی سایت شخصی خواهیم پرداخت .
چه فاکتورهایی باید در ساخت سایت شخصی مد نظر قرار گیرد؟
مهمترین فاکتور برای طراحی سایت شخصی این است که بدانید این سایت، شخصی است یعنی متعلق به شماست و باید کاملا مربوط به شما باشد.
سایت شخصی شما باید کاملاً مطابق با سلیقه و علایق شما باشد.
اگر فکر میکنید ممکن است این کار دیگران را ناخوشایند میکند و به همین دلیل دست از علاقه خود میکشید باید بدانید که دیگران به افراد صادق و یک رو اعتماد میکنند نه شخصی که به خاطر نظر دیگران، رنگ عوض میکند.
اینها بخشی از فاکتورهایی هستند که باید در ساخت سایت شخصی رعایت شوند اما از لحاظ محتوایی و فنی نیز فاکتورهایی را باید رعایت کنید که در بالا به بیان آنها پرداختیم.
ساخت وب سایت شخصی بهتر است یا ایجاد اکانت در شبکه اجتماعی؟
یکی از مسائلی که بعضی افراد مطرح میکنند این است که ما نیاز به وب سایت شخصی نداریم.
چون در دنیای امروز میتوانیم از شبکههای اجتماعی برای معرفی خود و نمایش رزومه استفاده کنیم هر چند قیاس این دو مورد با یکدیگر کاملاً اشتباه است، اما برای این دسته از عزیزان که فکر میکنند شبکههای اجتماعی جایگزین مناسبی برای سایتها هستند؛ این مقایسه را انجام میدهیم تا به باور غلط خود پی ببرند.
چندین سوال در مورد تفاوت میان طراحی سایت شخصی و ایجاد یک صفحه اجتماعی مانند فیسبوک اینستاگرام مطرح میکنم؛
- آیا در شبکههای اجتماعی امکان دسته بندی مقالات را دارید ؟
- در شبکههای اجتماعی میتوانید قالب صفحه را خودتان طراحی کنید ؟
- شبکههای اجتماعی محلی برای گفتگوی کاری به حساب میآیند ؟
- آیا شبکههای اجتماعی پایدار هستند ؟
- آیا با داشتن یک شبکه اجتماعی میتوانیم برندِ خودمان را به صورت معتبر بسازیم؟
- آیا در شبکههای اجتماعی آزاد هستید هر نوع محتوایی را نشر دهید ؟
- آیا شبکههای اجتماعی معتبر و رسمی هستند ؟
پاسخ تمامی این سوالات منفی خواهد بود چرا که شبکههای اجتماعی مکمل وب سایتها هستند و همان طور که هیچ سایتی جایگزین شبکههای اجتماعی نمیشوند، شبکههای اجتماعی نیز جایگزین سایتها نخواهند شد.
در آخر هم باید بدانیم که اگر شبکههای اجتماعی به تنهایی کافی بودند هیچ وقت هیچ سایتی برایشان ایجاد نمیشد .
وب سایت شخصی باید واکنشگرا باشد
یکی از فاکتورهای مهمی که حین ساخت سایت شخصی باید به آن توجه کرد، ریسپانسیو یا واکنشگرا بودن سایت است، مخاطبان شما با دستگاههای مختلفی سایت شما را مشاهده میکنند و اگر وب سایت شخصی شما ریسپانسیو نباشد، سایت به خوبی برایشان نمایش داده نمیشود و نمیتوانند از محتوای سایت شما لذت ببرند.