جرم جعل امضا بر روی چک، درخواست تخلیه ملک و طرح دعوی کیفری نفقه از جمله اصطلاحات و مسائل حقوقی هستند که حتما دربارهی آنها شنیده و یا حتی با اینگونه مسائل روبرو شدهایم. در ادامه به بررسی جداگانه هر کدام از این اصطلاحات میپردازیم.
آشنایی با جرم جعل امضا بر روی چک
همان طور می دانیم جرم جعل به طور کلی یکی از مصادیق جرم کلاهبرداری به حساب می آید. یکی از رایج ترین نوع جرم جعل، جرم جعل در چک میباشد. از جمله مصادیق جعل در چک میتوان به تغییر در مبلغ چک، تغییر در تاریخ چک، جعل امضا و… اشاره نمود. ادعای جعل امضا بر روی چک توسط وکیل جعل، به دادسرای محلی مطرح می گردد. مراحل اثبات جرم جعل امضا بر روی چک به این صورت است که وکیل جعل در ابتدا باید شکایت نامهای برای ارائه به دادسرای محلی، تنظیم نماید و پس از تنظیم و تقدیم دادخواست، چک مورد نظر جهت کارشناسی به کارشناسان با تجربه دادسرا یا دادگاه ارجاع داده میشود. از آنجایی که جعل امضا در چک بسیار حساس و مهم میباشد، طرح دادخواست و شکایت باید حتما توسط یک وکیل پایه یک دادگستری با تجربه و ماهر صورت گیرد و همچنین از مشاوره و راهنمایی های او در این زمینه نیز بهره مند شد.
چگونگی ارائه درخواست تخلیه ملک
اگر در یک اجاره نامه، مدت زمان مقرر و معین به پایان رسیده باشد، صاحب ملک میتواند به دو حالت برای تخلیه ملک خود توسط مستاجر اقدام نماید. صاحب ملک یا موجر میتواند به وسیله یک وکیل مجرب و معتمد به دو حالت تقاضا برای دستور تخلیه ملک یا تقاضا برای حکم تخلیه ملک اقدام کند. چه تفاوتی میان دستور تخلیه و حکم تخلیه ملک وجود دارد؟
از جمله شرایط صدور دستور تخلیه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- اجاره نامه حتما دارای مدت زمان معین باشد.
- اجاره نامه ملک مورد نظر حتما در دو نسخه تنظیم شده باشد.
- هر دو نسخه اجاره نامه شامل امضای صاحب ملک و مستاجر باشد.
- هر دو نسخه اجاره نامه دارای امضای دو نفر شاهد باشد.
- مدت زمان اجاره به اتمام رسیده باشد.
باید توجه داشته باشم که تنها زمانی می توانیم اقدام به ارائه طرح درخواست تخلیه نماییم که تمامی شرایط ذکر شده وجود داشته باشند. اما برای تقاضای حکم تخلیه تنها کافی است که مدت اجاره نامه به اتمام رسیده باشد، در این صورت وجود شرایط دیگر الزامی نمی باشد. تقاضای حکم تخلیه و رسیدگی به آن نسبت به تقاضای دستور تخلیه نیازمند مدت زمان بیشتری است. در دعوای خلع ید تنها خود شخص ذی نفع و یا وکیل و نماینده قانونی او حق شکایت رسمی را دارد و می تواند برای طرح دعوی خلع ید اقدام نماید.
زمانی که زوج جهت پرداخت نفقه زوجه هیچ اقدامی نمی نماید، قانون مدنی این اقدام او را به عنوان یک جرم کیفری به حساب می آورد. برای طرح دعوی نفقه نخستین گام، تنظیم یک شکایت نامه رسمی علیه زوج و تحویل آن به دادسرای محلی میباشد. زوجه می تواند در چنین شرایطی یعنی عدم پرداخت نفقه توسط زوج، با کمک و مشاوره یک وکیل نفقه با تجربه به ارائه طرح دعوی کیفری نفقه اقدام نماید.